slaapkamer_trends_2019_thebedroomstory

5 Slaapkamer trends 2019

Met een nieuw jaar voor de deur staan er ook weer nieuwe interieur trends voor ons klaar. Zo ook voor onze slaapkamer. Ik zet een paar van mijn favoriete trends voor je op een rijtje!

Na een sobere periode in ons interieur met vooral veel industriële invloeden, ruwe materialen en grove stoffen – mag het in 2019 allemaal wat verfijnder. We gaan voor iets meer luxe en warmte. Mooie rijke stoffen, warme kleuren en alles mag groter en in veelvoud. We mogen laten zien dat het goed gaat!

slaapkamer_trends_2019_thebedroomstory

Trend 1. Warme kleuren
We gaan nog steeds voor donkere kleuren, maar we kiezen nu wel voor donkerblauw of donkergroen. Stoer, maar wel elegant. Liever iets lichter, maar wel een warme kleur. Spiced Honey is ook één van de interieurkleuren van 2019.

Trend 2. Bloemenprints
Bloemenprints zijn hot! Voor je hele slaapkamer – bijvoorbeeld op je beddengoed. Mijn bloemenprintdekbed heb ik nu een jaar en het is nog steeds favoriet. Maar je kunt ook denken aan schilderijen en zelfs aan behang – en dan heb ik het niet over het fijne bloemetjesbehang van vroeger. Hoe groter de print – hoe beter.

slaapkamer_trends_2019_thebedroomstory slaapkamer_trends_2019_thebedroomstory

Trend 3. Behangprints
Behang met een prachtige print is niet meer weg te denken uit ons slaapkamerinterieur. Ga voor bloemen, een mooi bos of kies voor grote aquarelvlekken.

Trend 4. Hoekbedden
Oké, het is misschien niet echt een hoekbed, maar wat ik veel zie is dat bedden, zowel één- als tweepersoonsbedden in een boek van de kamer worden gezet. Het geeft een heel knus en gezellig gevoel. Vaak wordt dit gedaan in verband met ruimtegebrek, of op kinderkamers, maar ook in studio’s – of gewone slaapkamers. Het is misschien niet praktisch, but who cares – as long as it is Instagrammable, right?!

slaapkamer_trends_2019_thebedroomstory slaapkamer_trends_2019_thebedroomstory

Trend 5. Planten
Planten, planten, planten. Ze zijn niet aan te slepen. Hele Urban Jungles worden er gemaakt. Tegenwoordig is een boeketje niet meer genoeg. Planten van bodem tot plafond zijn geen uitzondering op de regel meer. Ik vind het te gek – al ben ik heel slecht in het onderhouden van planten, dus houd ik het vaak maar bij gedroogde hortensia’s of de bloemenprint op mijn bed.

Wat is jouw favoriete trend?

slaapkamer_trends_2019_thebedroomstory slaapkamer_trends_2019_thebedroomstory slaapkamer_trends_2019_thebedroomstory