Al jaren was het één van mijn grootste interieur-ergenissen bij anderen. De Slaapkamer. Mooie gelikte huizen, op-en-top verzorgde woonkamers, de nieuwste keukens, tuinen waar je u tegen zegt, de hipste badkamers en zelfs kelders zouden zo uit een interieurtijdschrift kunnen zijn gekomen, het was er allemaal en het was prachtig. Maar dan de slaapkamer. Kale muren, oud verwassen beddengoed, slechte kussens en tissues op het -met het bed matchende “nachtkastje”. Ik krijg er weer de kriebels van al ik er aan denk.

Ik snapte het niet – nog steeds niet – overigens, hoe mensen hun slaapkamer niet ook zo mooi maakte als de rest van het huis – of er op zijn minst een beetje aandacht aan gaven.

Wat mij betreft is de slaapkamer één van de belangrijkste kamers in je huis. Ga maar eens na. Het is de laatste ruimte die je ziet op een dag, maar ook de eerste ruimte die je ziet zodra je wakker wordt. Daar wil je je toch prettig voelen? De sfeer moet toch comfortabel voelen?

Slaapkamers vertellen de mooiste verhalen

Daarnaast is de slaapkamer ook één van de ruimtes waarin de meeste verhalen worden verteld, de mooiste gesprekken worden gevoerd, waar de meeste emoties worden getoond. Er wordt gelachen, gehuild, gevreeën, gedroomd, geschreeuwd. (En hele Netflix-series verslonden).

Denk maar eens terug aan de tijd dat je nog thuis woonde. Daar was de slaapkamer ook jouw domein, jouw “Happy Place”. Jouw veilige haven waar je altijd jezelf kon zijn – boos, verdrietig of gelukkig. Voor mij was dat wel zo en mijn slaapkamer is dat nog steeds voor mij, zelfs nu ik een heel eigen huis heb. Ik wist zelfs eerder hoe ik mijn slaapkamer ingericht wilde hebben, dan dat ik dat wist voor mijn woonkamer. Als ik eerlijk ben, ben ik ook nog steeds het meest blij met mijn slaapkamer.

Dat zij een aantal redenen waarom ik The Bedroom Story begonnen ben. Ik wil je zó graag helpen om die saaie slaapkamer óók tot een waar paleis te maken. Dat je je er prettig voelt, dat het van jou voelt, dat je er eigenlijk niet meer weg wilt. Naast de tips en inspiratie die ik hier deel, kan ik je ook voorzien van persoonlijk slaapkamer interieur advies, zowel offline als online. Je kunt het zelfs helemaal uit handen geven – let me create some magic!

Kleine meisjes, grote dromen

Mijn liefde voor interieur heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder verschoof – verschuift –  wekelijks wel met meubels en accessoires in huis. Het hele huis. Ik kon zomaar eens thuiskomen en mijn kamer niet meer herkennen – bij wijze van spreken dan. Het was ook vaak nog maar hopen dat die ene stoel er toch nog wel echt stond voordat je ging zitten. Vooral de laatste jaren ben ik meer oog gaan hebben voor de slaapkamer van mijn ouders. Mijn moeder is echt The Queen van bedden maken en de slaapkamer fantastisch inrichten. Vroeger snapte ik er maar niets van.  “Wat moet je in vredesnaam met zoveel kussens op je bed, weet je hoeveel tijd dat kost?” | Je mag er niet eens op slapen? WAT?” Nu bezorgt het me gelukskriebeltjes en doe ik precies hetzelfde. Mijn moeder snapte het. Zij gaf die visie denk ik over op mij en ik wil dat, op mijn beurt, graag met jullie delen.

Write Your Own Bedroom Story

The Bedroom Story