industriele_loft_bedroom_thebedroomstory

Een loftgevoel in je slaapkamer creëer je zo

Wonen in een loft. Volgens mij is het voor veel mensen een droom. It is for me! Maar het feit dat je op dit moment nog niet in een loft woont, wil niet zeggen dat je dat gevoel niet kunt nabootsen. Vandaag laat ik je zien hoe ik een loft-feeling creëerde in een normale slaapkamer.

industriele_loft_bedroom_thebedroomstory industriele_loft_bedroom_thebedroomstory

Het mooie aan een loft is de hoogte. Normale huizen en appartementen hebben die hoogte helaas niet. Toch kun je die hoogte optisch wél maken. Dit doe je door je bed zo laag mogelijk te houden. Leg je matras bijvoorbeeld op de grond, of op een heel laag bedframe – of pallets. Let er daarbij wel op dat je een goed matras hebt – rugpijn hoort namelijk niet bij het loftgevoel.

Ook andere meubels die je gebruikt zou ik laag houden. Dus geen hoge kasten langs de muur, tenzij ze bijvoorbeeld van vloer tot plafond zijn, dat geeft ook hoogte. Maar denk dus aan lage nachtkastjes of tafeltjes. Of misschien wel helemaal niets en de vloer als een groot nachtkastje gebruiken. (Oké, ik zag dit net voor me en is misschien niet de beste tip, maar stel je eens voor hoeveel spullen je dán op je nachtkastje kwijt kunt!)

industriele_loft_bedroom_thebedroomstory industriele_loft_bedroom_thebedroomstory

Ga voor een stoere, industriële muur (achter je bed). Ik heb hier gekozen voor baksteen, maar een kapotte betonnen look is ook heel gaaf.
Hang daar bijvoorbeeld op hoogte een lamp of schilderij aan. Denk vooral hoog!

Daarnaast denk ik dat de industriele look heel goed past bij een loft. Probeer dat dan ook door te voeren door je hele slaapkamer. Stoere accessoires, stoer beddengoed, ruwe dekens en een goeie vloer. It is all in the details.

industriele_loft_bedroom_thebedroomstory industriele_loft_bedroom_thebedroomstory industriele_loft_bedroom_thebedroomstory industriele_loft_bedroom_thebedroomstory

Zo creëerde ik een loft-gevoel in een gewone slaapkamer. What do you think?