5x_nachtkastjes_thebedroomstory

5 x nachtkastjes, net even anders

Volgens mij heeft iedereen er wel één of twee naast zijn bed staan. Het nachtkastje. Naast dat nachtkastjes voor veel mensen heel praktisch zijn, geven nachtkastjes ook de mogelijkheid meer persoonlijkheid in een slaapkamer te brengen. Er hoeft namelijk niet per sé een telefoon op te liggen het ’s nachts. Je kunt er ook je favoriete boek op leggen, of je het nu leest of niet. Of wat dacht je van je lievelingsplant of je heerlijkste geurkaars. Zelfs het nachtkastje zelf hoeft niet praktisch te zijn – en al helemaal niet hetzelfde als je bed – just sayin’.  Wat dacht je van een mooie stoel of een mand? Ik laat je 5 van mijn favoriete nachtkastjes zien!

Het kistje

Dit is wat ik op dit moment al nachtkastjes gebruikt en misschien ook nog wel het meest “normale” nachtkastjes ertussen. Een oud houten kistje, dat ik op zijn kant heb gezet, zodat ik in het kistje ook nog iets kan plaatsen. Ik houd van de stoere vibe die het geeft en ik kan er mijn lievelingslampje op kwijt!

5x_nachtkastjes_thebedroomstory 5x_nachtkastjes_thebedroomstory 5x_nachtkastjes_thebedroomstory

De kruk

Een krukje over en geen idee waar je het moet laten? Juist, naast je bed. Door het kleine oppervlak kun je er niet zoveel rommel op kwijt, waardoor het er altijd netjes uit zal zien!

5x_nachtkastjes_thebedroomstory 5x_nachtkastjes_thebedroomstory

De mand met deksel

Super handing om bijvoorbeeld een deken of kussens in te bewaren,maar je hebt wel ook nog de bovenkant die je leuk kunt decoreren. Praktisch én decoratief!

5x_nachtkastjes_thebedroomstory 5x_nachtkastjes_thebedroomstory

De mand

Natuurlijk kun je ook creatief met een mand aan de slag gaan, zoals ik hier deed. Ik nam een mooie mand en zocht een serveerplankje in huis dat groot genoeg was om op de randen te rusten, zodat ik toch ook iets óp mijn nachtmandje kon zetten. Ik vind dit oprecht de leukste variant!

5x_nachtkastjes_thebedroomstory 5x_nachtkastjes_thebedroomstory

De stoel

Heb je nog een mooie oude, antieke stoel? Je weet ondertussen wel waar je die neer kunt zetten toch? Ik vind dat een stoel als nachtkastje een heerlijke artsyfartsy vibe geeft. En zeg nou eerlijk! TE leuk toch? Ideaal als niet helemaal zeker bent of die stoel jouw billen nog wel houdt, maar je er ook geen afstand van kunt doen!

5x_nachtkastjes_thebedroomstory 5x_nachtkastjes_thebedroomstory

Heb jij een standaard nachtkastje of kies jij ook voor iets originelers?