winter_bedroom_thebedroomstory

5 tips om je slaapkamer `Winterproof` te maken

Het is december en daarmee is het wat mij betreft ook écht winter. Er zijn geen mooi kleurende bladeren meer aan de bomen, de dagen zijn korter en de zon is veel minder vaak te zien. Laten we vooral ook niet vergeten dat het koud is.

Daarmee is ook de tijd aangebroken dat we veel vaker en meer thuis zijn en het daar gezellig willen maken. Woonkamers, eetkamers en keukens zijn alweer helemaal ingericht op de winter, maar hoe zit dat met de slaapkamer? Heb jij jouw slaapkamer ook al winterproof gemaakt? Zo niet, lees dan vooral even verder, want ik heb 5 tips voor je op een rijtje gezet.

winter_bedroom_thebedroomstory

1. De juiste kleur

In de winter willen we warmte creëren. De eerste stap hierin is kleurgebruik. Hoe heerlijk ik het ook vind om onder een wit dekbed te slapen, in de winter maakt het plaats voor donkere en warme kleuren zoals donkerblauw, bordeauxrood of donkergroen. Past zwart of donkergrijs beter in je interieur? Kies dan daarvoor, maar let er wel op dat de kleur niet te kil oogt. Zwart, bijvoorbeeld, mag dan wel een donkere kleur zijn, het is ook een koele en kille kleur en daarmee bereik je dus juist het tegenover gestelde effect.

winter_bedroom_thebedroomstory

2. Laagjes

Zoals we in de winter vaak onze kleding in laagjes dragen, gaan we dat in onze slaapkamer ook toepassen. Nee, dat wil niet zeggen dat je nu een excuus hebt om je kledingkast daadwerkelijk op je bed te laten liggen. Laagjes gaan we creëren door dekbedden, spreien en plaids te gebruiken. Over elkaar heen. Je basis is je dekbed, dat heb je sowieso op je bed liggen. Je kunt een zelfs daarmee al een extra laag creëren door de rand van het dek bed om te slaan. Extra leuk wanneer je dekbed aan beide kanten een mooie print heeft. Vervolgens leg je over de hele breedte van je bed een sprei. Zorg ervoor de je dekbed aan de bovenkant nog te zien is. Ook de sprei kun je weer omklappen, voor dat extra laagje. Als laatst leg je nog een mooie plaid over je bed. Ik zelf vind gooidekens te gek. Die gooi je letterlijk op je bed en zoals ie terecht komt, zo laat je hem liggen. De extra lagen geven extra warmte in de sfeer die je creëert, maar geven je ook echt extra warmte wanneer je het ’s nachts koud hebt.

winter_bedroom_thebedroomstory

3. Heel veel kussens

Extra kussens is eigenlijk een logische volgende stap na het creëren van laagjes. Je kunt de kussens zelfs misschien ook wel zien als een “laag”. Veel kussens op een bed geven een gevoel van warmte en het ziet er erg uitnodigend uit. Daarnaast is het meer stof, meer knusheid en meer zachtheid en dat draagt bij aan die extra warmte.

winter_bedroom_thebedroomstory

4. Een kleedje naast je bed

We weten allemaal hoe koud het in de ochtend kan zijn als je net uit je warme bed komt. Wil je nu niet dat je blote tenen direct bevriezen wanneer je ze onder de dekens vandaan haalt de grond raken? Leg dan een warme pluizig kleedje naast je bed. Dat kan een nepbondvachtje zijn, maar bijvoorbeeld ook een opgevouwen gebreide sprei, zoals ik deed. Warme voetjes gegarandeerd.

winter_bedroom_thebedroomstory

5. (Geur)kaarsen

Kaarsen en winter zijn wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom mogen deze ook niet in je slaapkamer ontbreken. Kaarsen brengen letterlijk en figuurlijk warmte. Een geurkaars geeft een extra dimensie. Ik breng in de winter nog meer tijd door op mijn slaapkamer en vind het heerlijk om het ’s avonds mijn geurkaars aan te steken en dan nog wat werk te doen of een film te kijken.

winter_bedroom_thebedroomstory

Dit waren mijn 5 tips om je slaapkamer winterproof te maken. Ik ben erg benieuwd hoe jij jouw slaapkamer winterklaar maakt. Heb jij nog tips die zeker niet mogen ontbreken, laat het me dan weten!